23 december 2012

Snöiga kakor - Leilas chocolate crackles


Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

Snygga chokladkakor som är rullade i socker. Receptet ger 18 kakor.

Ingredienser

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk nystött kardemumma
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker



Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Låt den svalna något.

2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma
och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.

4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.

5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.

6. Sätt ugnen på 175 grader.

7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker
och sedan i rikligt med florsocker.

8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka
14 minuter tills ytan krackelerar.


Foto från TV4
Hämtat från Recept.nu
Leilas chokolate crackles (snöiga kakor)
Lycka till med baket!

Kram 
               Nona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar